Stagnacija prihoda AIK banke

Bez autora
May 10 2012

Niška AIK banka objavila je nerevidirane finansijske izveštaje za prvi kvartal u kojem je zabeležen rast profitabilnosti, ali i blagi pad prihoda iz ključnih poslovnih aktivnosti. AIK je ostvario dobit pre oporezivanja u visini od 918,1 milion dinara što je rast od 60,5 procenata u odnosu na isti period protekle godine. Prihod od kamata AIK-a bio je gotovo identičan prošlogodišnjem i iznosio je 3,1 milijardu dinara, dok je prihod od naknada i provizija bio manji za 9,2 odsto i iznosio je 231,8 miliona dinara. Slično kao i druge banke, i AIK banka je zabeležila velike rashode po osnovu kursnih razlika, dok je rashod po osnovu indirektnih otpisa plasmana i rezervisanja bio veći za 51,2 odsto i iznosio je 1,3 milijarde dinara. Aktiva AIK banke poslednjeg dana marta iznosila je 147,2 milijarde dinara i bila je 2,8 odsto veća od početka godine.

Rast dobiti i stagnacija prihoda AIK bankeNiška AIK banka objavila je nerevidirane finansijske izveštaje za prvi kvartal u kojem je zabeležen rast profitabilnosti, ali i blagi pad prihoda iz ključnih poslovnih aktivnosti.

AIK je ostvario dobit pre oporezivanja u visini od 918,1 milion dinara što je rast od 60,5 procenata u odnosu na isti period protekle godine.

Prihod od kamata AIK-a bio je gotovo identičan prošlogodišnjem i iznosio je 3,1 milijardu dinara, dok je prihod od naknada i provizija bio manji za 9,2 odsto i iznosio je 231,8 miliona dinara. Slično kao i druge banke, i AIK banka je zabeležila velike rashode po osnovu kursnih razlika, dok je rashod po osnovu indirektnih otpisa plasmana i rezervisanja bio veći za 51,2 odsto i iznosio je 1,3 milijarde dinara.

Aktiva AIK banke poslednjeg dana marta iznosila je 147,2 milijarde dinara i bila je 2,8 odsto veća od početka godine.

Tržišna kapitalizacija AIK banke po poslednjoj ceni od 1.579 dinara iznosi 13,8 milijardi dinara (oko 123 miliona evra).

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik